Welkom op de website van

Organizatia Crestina "Ecce Homo"

 

 

Home

Gezinssponsoring

Projecten

Afgeronde projecten

Nieuwsbrief

Actueel nieuws

Vacature(s)

Gezocht

Onze sponsors

Nieuwsarchief

Help !!!

Giften

Legaten

Bestuur

The Elpis Foundation

Transport

Jaarverslagen

Contact

 

 

 

 

 

Jailproject.

 

 

 

 

12 november 2018  Uitreiken van 600 complete Bijbels (ter beschikking gesteld door GBS).

Gevangenis Gherla - entree

 

Gevangenis Gherla - binnenplaats

 

tijdelijk leslokaal toekomstig leslokaal
   

In 2012 bezochten wij als stichting de gevangenis in Gherla. Dit is voor vele Nederlanders een bekende gevangenis. Hier heeft Richard Wurmbrand enkele jaren in de cel gezeten.
In Gherla zitten 900 gevangen, kort, lang en levenslang gestraften zitten hier gevangen.
Veel van deze gevangenen vooral jongeren krijgen weinig of geen bezoek. Veel gevangenen zijn mensen die geen sociaal leven hebben gehad, op de straat zijn groot gebracht en overleefde door te stelen. Normen en waarden zijn niet bijgebracht. Natuurlijk is ieder mens verantwoordelijk voor zijn daden, maar laten we niet oordelen, maar beoordelen hoe een leven is verlopen in vergelijking met ons eigen beschermd (zorgeloos) leven. Velen van ons zijn met liefde opgevoed, en zijn ons normen en waarden bijgebracht. Als we ons in de mensen plaatsen die van de leeftijd soms wel 3-4 jaar op straat zijn beland door wat voor omstandigheden ook. Dit is een veel voorkomend schrijnend geval.
Deze kinderen leren zich zelf te overleven door uit de vuilniszakken te eten en te stelen. Jaar in jaar uit stelen om te overleven. Dan worden ze op latere leeftijd betrapt op inbreken of stelen en belanden in de gevangenis. Geen familie of wie dan ook die ze een bezoek brengen.
Daar ligt onze taak om iets te doen voor deze mensen. We proberen zoveel als mogelijk materiŽle steun te geven aan de gevangenis. Maar wat groter is van belang dat ze in aanraking komen met GODS woord. In 2014 hebben we 26 computers gebracht met als doel om deze gevangenen wat te leren. Toen we de afspraak makten met de directeur van de gevangenis om wat te gaan doen om de gevangenen verder te helpen door ze wat te leren, was de deal dat we de mogelijkheid zouden krijgen om bijbel studie op te starten. Op alle computers was een Roemeense bijbel gezet.
Dit project staat nog in zijn kinderschoenen maar is wel al opgestart. We hebben met eigen ogen mogen zien dat de cursus loopt.
Ook in Cluj-Napoca waar de vrouwen gevangen zitten lopen deze projecten.
Voor degenen die weer vrij mogen komen word een cursus pc aangeboden. Zo kunnen we ze wat leren en mogelijk een betere toekomst geven als weer vrij komen.
Daarnaast is er voor de vrouwen een naaicursus opgestart. 12 naaimachines zijn naar deze gevangenis gebracht. Deze cursus is in de opstart fase.
Voor de vrouwen gevangenis zoeken wij toilet artikelen. Veel van deze vrouwen hebben geen familie of vrienden worden nooit bezocht. Dus krijgen nagenoeg niets om hun lichaam te onderhouden.
Gelukkig mogen wij ook hier een steentje bijdragen.
Wilt goederen doneren voor deze vrouwen?
Laat het weten.
Onze wens is dat we alle gevangenen een bijbel mogen geven. We wachten om deze bijbels in ontvangst te nemen.

 

     

Heeft u interesse om dit Jail project te ondersteunen?

Stuur dan een email naar ecce-homo@kpnmail.nl en we zullen zo spoedig als mogelijk reageren. 

 

 

 

Organizatia Crestina "Ecce Homo", Asterstraat 64 3261 AE OudĖBeijerland Nederland    tel.: (31) 186 684683

     K.v.K. 41122053 Rotterdam

For donations: Iban: NL42ABNA0608872296  (ABN Bank)

E-mail : ecce-homo@kpnmail.nl 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan de webmaster

Copyright 2004. Laatst bijgewerkt: 05 december 2018